top of page

דירה ראשונה למשפחה צעירה// שיפוץ בקרית ביאליק

זוג עורכי דין צעיר עם תינוק מתוק רכשו דירה ישנה, בקרית ביאליק, שלא שופצה משנת 1985. זוהי בעצם דירתם הראשונה. בראיון פרוגראמה שלנו הם ביקשו לקבל דירה מוארת, להתאים אותה לצרכים שלהם ולנצל בעצם כל מ"ר. הם ידעו מראש שכנראה זו לא תהיה דירת חלומותיהם בשל היותה קטנה למשפחה מתרחבת, אך לאותה תקופה זה מה שהם יכלו להרשות לעצמם והיא בהחלט סיפקה את צרכיהם.

הם פנו אליי על מנת שאתכנן להם בית פרקטי ושיהיה נעים לחיות בו ולגדל את בנם הפעוט. סגנון הבית שהוגדר תחילה ל"מודרני" בתום התהליך הפך ל"אקלקטי" –"מודרני לייט" וזה היה ממש בסדר מבחינתי כי מה שחשוב לי הוא לא הגדרות אלא שהסגנון ישקף את טעמם ואופיים של הלקוחות שלי.


היה זה אחד הפרויקטים הראשונים שלי, בשנת 2014, עברו כמעט 10 שנים מאז השיפוץ, הספקתי מאז לעצב גם את דירתם השניה (ועליה ארחיב בבלוג נפרד), אבל הפרויקט הנ"ל עדיין מאוד מרגש אותי בשל הפיכתו מדירה מיושנת וחשוכה לבית מזמין, מואר וחמים. העיצוב של הדירה היה נחשב יחסית למודרני לאותם זמנים, כנראה שהיום הייתי מלבישה אותו אחרת אבל מבחינת תכנון הדירה לא הייתי מבצעת שום שינוי- לדעתי היא מוקסמה בצורה מקסימלית ולכן בבלוג הנ"ל אני רוצה להתייחס לתכנון בלבד- איך באמצעות שינויים מינורים בהזזת מערך קירות יצרתי תוכנית הרבה יותר טובה, מותאמת לדיירים שלה.


תמונות לפני השיפוץ:



ת.ז של הדירה

שנת השיפוץ: 2014

מספר נפשות: 3 (זוג בסוף שנות 20+תינוק)

שטח הדירה: 86 מ"ר

תקציב: כ-300,000 ש"ח כולל הכל

**************


העבודה הקבלנית כללה עבודות הריסה ובינוי. מדובר בבנין ישן מאוד ובדירה שלא שופצה מאז בנייתו, ולכן היה צורך בהחלפת תשתיות- צינורות מים, הגדלת חיבורי חשמל ובהתאם לכך גם עבודות אינסטלציה וחשמל. החלפנו את כל האלומיניום ואת הדלתות, את הריצוף בכל הבית וכמובן גם את קרמיקה בחדרי רחצה.

בנוסף היו גם עבודות מיזוג וגבס. התקציב כלל גם ביצוע מטבח אצל נגר ומספר עבודות נגרות נבחרות נוספות: ספריה ושולחן בח.עבודה, שידת איפור בנישה שיצרתי בחדר שינה הורים, ארון שירות בח.כביסה וארון מעילים בכניסה לבית.


*תוכנית של הבית לפני ואחרי



החלל המרכזי של הבית

בתכנון המקורי המטבח היה כלוא בתוך חלל סגור. פירקנו את כל הקירות והשארנו בעצם רק את הקונסטרוקציה.


טיפ# -בכל שיפוץ שתעשו, בין אם תחליטו לבצע אותו לבד או בליווי של מעצבת חובה להתייעץ עם מהנדס קונסטרוקטור. תפקידו להגיע לשטח, למצוא אלמנטים קונסטרוקטיבים שאסורים להריסה, לסמן אותם בתכנית ובמידה ועדיין תרצו לפגוע בהם הוא האיש שיוכל לתת לכם חלופות הנדסיות אחרות שישמרו על יציבות המבנה. יש אנשים שמסתמכים על הקבלן שיבצע עבורם איבחון קונסטרוקטיבי אך שימו לב הם אינם מוסמכים לכך- יש בתים ישנים שהתקרה בהם כ"כ עייפה שהיא נתמכת בקירות רגילים שהם לא נחשבים לקונסטרוקטיבים ולכן הקבלן אולי ידע ממה עשוי הקיר אבל הוא לא ידע אם הוא באמת קונסטרוקטיבי. האחריות כאן היא גדולה מאוד לכן חשוב להתייעץ עם איש מקצוע המתאים!


כאמור, פתחנו את החלל הציבורי ככל האפשר ונשאר עמוד תומך אחד שאותו חיפיתי בבריקים בהירים נעימים, כמו גם את קיר פינת אוכל מה שהוסיף לדירה אוירה נעימה, ביתית וטיפה כפרית. לא התרגשנו שקצת ברחנו מ"המודרניות" כי בעצם בנינו שפה חדשה שמותאמת ללקוחות שלי.


טיפ# -כאשר יש עמוד "תקוע" בבית תחשבו איך אפשר להפוך אותו לדקורטיבי ובמידת היכולת גם לפונקציונלי. בפרויקט הזה השתמשתי בו גם כמסתור לתמי 4.



שיפוץ דירה
תמונה מהשיפוץ: השארנו רק עמוד קונסטרוקטיבי וקיר נמוך שיפריד בין המטבח לסלון

החלל המרכזי בסיום השיפוץ
וכך זה נראה בתום התהליך

בפינת אוכל הוספנו מראה שתפקידה להגדיל את תחושת החלל.

המטבח, שעשוי מזכוכית בגוון לבן, עוצב במיוחד בהתאמה אישית ללקוחות ובוצע ע"י נגר. הגוון הבהיר יצר אשליה של גודל. למרות שמהטבח היה יחסית קטן הוא הכיל את כל הפונקציות הנדרשות. יחידת כיור מיקמתי באזור שיש לו קיר ולא חלון בשל הבקשה של הלקוחות ליחידה לייבוש קלים בתוך הקלאפה (אלמגוב). כבר אז המתקן נחשב ל"פחות מודרני" אך עד היום בשאלוני בירור צרכים שאני מבצעת עם לקוחות שלי אני שואלת אותם אם הם צריכים יחידה כזאת או שיסתפקו במדיח כלים- כי "נוחות" מבחינתי תמיד עניין מודרני. לכל אופציה תכנונית ועיצובית תמיד יש יתרונות וחסרונות. התפקיד שלי לשקף ללקוחות שלי את כל האפשרויות ולבחור ביחד איתם את האופציה הטובה ביותר עבורם.

אמנם הספה די קטנה אך היא מספיקה למשפחה הקטנה שלהם ויצרתי גם עוד 2 מקומות ישיבה נוספים מול הטלויזיה בדלפק של המטבח. הלקוחות ביקשו לשבת בגובה סטנדרטי (ישיבת שולחן) ולא בגובה של האי ולכן הנמכתי את אזור הישיבה אך על מנת לשמור על קו אחיד ורציף של השיש המשכתי אותו עד העמוד (כמחיצה בלבד).


את קיר הטלויזיה הארוך, שנמצא מול הספה, "שברתי" באמצעות יצירת מבואת כניסה. יצרתי דופן/נישה לארון מעילים ומשחקים. בהמשך אליה נשאר מספיק מקום למזנון ארוך וטלויזיה.

טיפ# -גם אם יש לכם המון מקום למזנון ממליצה לא לעשות אותו ארוך יותר מהספה שמולו על מנת לשמור על פרופורציות נכונות בחלל.

בסלון תכננתי הנמכת תקרה מינמלית עבור ספוטים ולדים-מה שאיפשר לי למקם תאורה פונקציונלית ודקורטיבית וליצור אוירה נעימה בסלון. ניתן לראות שלמרות ההנמכות ניסיתי במקומות המרכזיים להישאר עם הגובה המקורי של התקרה ולכן יצרתי את "מסגרות ההנמכה" בתקרה.





יחידת הורים

יחידת הורים בדירה כללה חדר שינה קטן בגודל 9.9 ס"מ ועוד ח.רחצה מינמלי בגודל של 2.3 מ"ר. ברגע שהעמדתי ארון בגדים ומיטה זוגית נותרו רק מרווחים למעברים והיה צורך בפ.איפור שכללה קומודה ומראה שלא היה לה מקום. השידרוג שלי ליחידה היה בכך שיצרתי נישה בחדר על חשבון חלל שירות ארוך שיועד לתליית כביסה. כשאני מסתכלת על תוכנית על יש לי את היכולת לראות האם ניתן להסב חלל אחד לטובת חלל אחר ואיך הדבר ישפיע על שניהם ובהתאם לכך אני מחליטה. בנישה מיקמתי יחידת מגירות שמסתיימת בקו של הקיר ומראה מעל.


בח.רחצה שיניתי את מיקום הכלים הסניטריים. מול הכניסה במקום אסלה מיקמתי ארון כיור עם מראה (מה שמגדיל את תחושת החלל). את האסלה מיקמתי בנישה שבה היה מקלחון קטן ואת המקלחון תיכננתי בצד ימין ובכך גם בעצם הרחבתי אותו כי בצד הזה היה יותר מקום.




טיפ# -בגלל שהחדר מאוד קטן והיה צורך בעוד מקומות איחסון המלצתי על מראה עם דלת שנפתחת שמכילה עוד מקומות איחסון.


ארון כיור מול הכניסה עם מראה שכוללת איחסון
ארון כיור מול הכניסה עם מראה שכוללת איחסון

חלל עבודה

ללא ספק זה החלל האהוב עליי בבית. לא סוד שאני אוהבת לתכנן נגרות ובחלל הקטן הזה נאלצתי להתמודד עם כמה אתגרים. מבחינת תכנון החלל הייתה אופציה להשאיר אותו חלל פתוח לגמריי (כפי שהיה בתכנון המקורי) והייתה גם אפשרות לסגור את החלל עם מחיצת זכוכית( ליצירת חדר).

בשל העובדה שהלקוחות שלי אנשים שאוהבים כמה שיותר אור ומרחב בבית החלטנו לא לסגור את החדר אבל כן ליצור דפנות שיגדירו את הריהוט (אפשר לראות קירות מינמליים "בתוכנית החדשה"). בקיר שתכננתי את הספריה ישנה קורה קיימת קונסטרוקטיבית שהיא גם הכתיבה לי את התכנון של הנגרות. את השולחן העמדתי כמובן בצד של החלון על מנת ליהנות כמה שיותר מאור טיבעי.

לקוחות שלי אנשים של מילים (עורכי דין, כבר אמרתי? :)) בחרו מכל האופציות שהמלצתי להם למקם על הקיר הדקורטיבי מדבקה עם משפט בגוון אפור, שתאם את גוון האלומניום. רציתי מאוד שיהיה שם טפאט עדין או צבע אך הם ביקשו לקבל חלל כמה שיותר עדין ורגוע ולצורך כך מצאתי להם פיתרון הרבה יותר עדין וסולידי.


חלל עבודה מואר ופתוח

נגרות בהתאמה אישית- שידה תחתונה וספריית קלסרים
נגרות בהתאמה אישית- שידה תחתונה וספריית קלסרים

חדר שינה ואמבטיה ילדים

בח.אמבטיה ילדים בחרנו בריצפה בהירה דמוי פרקט, כל הקירות לבנים ובהירים על מנת ליצור תחושת חלל גדול יותר ורק את הדופן של האמבטיה ונישה בקיר אסלה ביקשתי לרצף באריחים מאויירים בגוונים של תכלת וחומים מה שהקפיץ את החלל ויצר בו עיניין.

חדר שינה של הילד וחדר ששימש לאורחים נשארו לפי תכנון המקורי. השינויים היחידים שנעשו היו -הרחבת פתחים של הדלתות ושינויים בחשמל לפי העמדת ריהוט החדשה ובהתאם לצרכים של המשתמשים בחלל.


טיפ# -קיר של אסלה תלויה לרוב בנוי עד גובה 120 ס"מ. נצלו אותו לאיחסון. אפשר ליצור בו נישה עם מדפים ואפשר גם לבנות ארון מנגרות סגור או פתוח לפי דרישה כמו שאני נוהגת לעשות ברוב הפרויקטים אותם אני מלווה (ניתן לדפדף בתיקיות הפרויקטים ולשאוב משם רעיונות).




צילום: אלכנסנדרה פרל


מילות סיכום

זה בסדר שאתם לא יודעים להגדיר את הסגנון שלכם, המעצבת שלכם תדע לזקק אותו יחד איתכם- הוא צריך להיות נגזר מהטעם, מהאופי ומהצרכים שלכם. הלבשת בית ניתן להחליף כל כמה שנים אבל אם החלטתם שאתם עושים שיפוץ רצוי להשקיע בו הרבה מחשבה מבחינת התשתיות והתכנון כי הוא בעצם הבסיס והקנווס לציור שלכם.


בתום התהליך אמרו לי הלקוחות שלא היו משנים בבית דבר וזה בעצם הפרס האישי שלי מכל תהליך הליווי שלהם. הם באו כמו שהם ויחד דייקנו את מי שהם.


82 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page