שיפוץ הוא תהליך מאוד מורכב שמכיל בתוכו הרבה שלבים. חשוב מאוד להתכונן אליו לא רק כלכלית אלא גם ריגשית. חשוב לזכור שלמרות כל ההכנות שתעשו תמיד יכולים להופיע בלת"מים וגם סדר השלבים יכול להשתנות כתלות בלוח זמנים צפוף או אילוצים אחרים. במידה ובחרתם במעצבת שתלווה אתכם בקשו ממנה שתסביר לכם על אופן העבודה שלה. תיאום צפיות ימנע מכם עוגמת לחץ וסטראס מיותר מהתהליך. בפוסט הבא אני מקווה לעשות לכם קצת סדר ולשתף אתכם בתהליך עבודה איתי.
את תהליך השיפוץ אני נוהגת לחלק ל3 שלבים עיקריים: 1.שלב התכנון והעיצוב 2.שלב תוכניות העבודה והביצוע 3.שלב הסטיילינג והעמדה
1. תכנון והעיצוב
אני מתחילה את התהליך מתוכנית מצב קיים. אם מדובר בשיפוץ של כל הבית אני ממליצה מאוד להזמין מודד מקצועי שימדוד את הנכס בצורה מדויקת ובמידה יהיו שינויים במערך קירות של הבית יהיה צורך להזמין גם קונסטרוקטור שיסמן על גביי התוכנית של המודד את כל האלמנטים הקונסטרוקטיביים שאוכל להתחשב בהם בתכנון שלי.
אחרי שאקבל את התוכנית של מצב קיים אקיים פגישה מרגשת עם הלקוחות ובה אראיין אותם ואבין את כל הצרכים והחלומות שלהם ע"י שאלון פרוגראמה מקיף שמכיל בתוכו המון שאלות לגביי הטקסים והרגלים שלהם, רצונות, חלומות, טעם אישי ועוד.
את השאלון הזה אני מתרגמת לסקיצות שהם בעצם תוכנית ריהוט שעליה יתבסס כל התכנון בהמשך. אני מכינה לכל חלל 2-3 סקיצות בהתאם למגבלות התקציב, החלל והאילוצים. חשוב לציין שאני דואגת שכל הצרכים הרצונות שהופיעו בשאלון פרוגראמה ימומשו בכל האופציות. בפגישה שבה אציג ללקוחות את האופציות נדון ביתרונות וחסרונות של כל תוכנית, יתכן ונעשה אזשהי אינטגרציה בין התוכניות ורק אחרי שנדייק אותה נוכל להתקדם בתכנון והפעם בפן העיצובי.
שלב הבא יהיה לגבש שפה עיצובית לבית. להחליט על סקלת צבעים וחומרים על מנת שאוכל ליישם אותם בהדמיות. הפעם נדייק את התכנון בתלת מימד ונבין איך יראה החלל בסוף התהליך.
נתחיל מנעיצת תמונות השראה, בהנחייה שלי, שמטרתם להבין את הקונצפט ואת הסגנון ובהמשך באמצעות תמונות השראה ושאלון של טעם אישי שמלאנו קודם, אני אדע ליצור לוחות השראה שיעזרו לי ממש לדייק את העיצוב.
זה הזמן ליצור הדמיות תלת מימד. סוף סוף הלקוחות שלי יוכלו לראות ולדעת איך הבית שלהם יראה לאחר השיפוץ. בנוסף לאסמכתא שההדמיות מספקות לי שהלקוחות שלי הבינו את התוכניות (כי לא תמיד אנשים מבינים לקרוא תוכנית) הן גם מהוות עבוריי כלי תכנוני לכל דבר. אני מתחילה את התכנון מדו מימד וכשעוברת לתלת מימד אני תמיד מצליחה לגבש רעיונות נוספים שעוזרים לי לחדד עוד יותר את העיצוב ולהגיע לתוצאה היצירתית והמעניינת ביותר.
אחרי שסגנו את התכנון זה הזמן להעשות הערכת תקציב ראשונית על מנת לוודא שלא יהיו חריגות מטורפות בפרויקט ועל מנת שנוכל להתקדם בלב שקט שהעיצוב יוכל להתממש.
2. תוכניות עבודה וביצוע
לאחר שתוכנית ראשונית תאושר אתחיל בתכנון מוקפד שכולל:
הכנת סט תוכניות לקבלן
הכנת סט תוכניות לשאר אנשי מקצוע.
גם השלב הזה יתחיל משאלונים והפעם בנושאי חשמל ומים. באמצעות השאלונים האלה אני מציפה בפני הלקוחות שלי את כל מרחב האפשרויות שיש מבחינת נקודות חשמל, תקשורת, גופי תאורה, שקעים, ברזים, כיורים, אינטרצופים ונקודות מים. עולם שלם של מושגים שיש לדון בהם, להסביר אותם ולחשוב עליהן. אני כאן בשביל לייעץ ולהתאים. את השאלונים האלה אני מתרגמת בהמשך לתוכניות עבודה.
סט תוכניות לקבלן יכיל: תוכנית הריסה ובניה- שבה אסמן את כל האלמנטים שהקבלן יפרק ויהרוס במהלך השיפוץ.
תוכנית בינוי- שבה יסומנו כל הקירות וחדשים, המחיצות, ההנמכות ועוד.
תוכנית חשמל, תקשורת ותאורה- שתסתמך על שאלון חשמל ותאגד באותה את כל נקודות חשמל.
תוכנית אינסטלציה- שתסתמך על שאלון מים ותאגד בתוכה את כל נקודות מים וסוגי כלים סניטריים.
תוכנית מיזוג אויר- שתאושר ע"י יועץ מיזוג אויר ותבוצע על פי הנחיות שלו אבל אני אדאג שמבחינה עיצובית תהיה התאמה והרמוניה לבית.
תוכנית גבס- במידה ויהיו הנמכות גבס, מחיצות גבס, נישות דקורטיביות או כל אלמנט אחר מגבס הכל יופיע בתוכניות.
רגע לא סיימנו!!! זה הזמן לצאת קצת מהבית ליום רכישות של קרמיקה וכלים סניטריים. אני אלווה את הלקוחות שלי לעד 2 סבבי רכישות אחרי שגיבשנו פחות או יותר קונצפט והבנו מה אנחנו מחפשים. אחרי שהקרמיקה נבחרה ונרכשה אני אמשיך לתוכניות ריצוף.
פריסות ריצוף של הבית- תוכנית שבה אני קובעת את מיקום האריח הראשון בכל ריצוף ונותנת הנחיות של מה קורה במעברים בין אריח לאריח.
פריסות קרמיקה בחדרי רחצה-תוכנית עם הנחיות לרצף לגביי אופן הנחת הריצוף, מרווחים בין הפוגות, ניקוזים, מיקום של דקורים שונים, מיקומים וגבהים של כלים סניטריים ועוד.
תוכנית חיפוי אבן/צבע- במידה ויהיו קירות דקורטיביים בבית בחיפוי אבן/טפאט/צבע אכין תוכנית שמראה את מיקום הקיר המיוחד ובמידת הצורך גם פריסה עם מידות והנחיות.
כאשר סט התוכניות יהיה מוכן ומאושר ניתן יהיה לבצע מכרז קבלנים.
כעת הגיע הזמן ליצור תוכניות לשאר אנשי מקצוע:
סט תוכניות מטבח-תוכניות מפורטות שכוללות חזיתות, פריסות, מידות, הדמיות שאיתם ניתן ללכת לנגר או חברת מטבחים ולדייק לפי המודולים שקיימים באותה חברה.
סט תוכניות נגרות ומסגרות -תוכנית מפורטת של נגרות שמכילות את כל הפרוגרמה התכנונית והעיצובית שהלקוחות העבירו אליי בשלב הראשון עם מידות והנחיות לנגר. בהמשך לאחר שיבחר נגר נקיים פגישה משותפת בה נדייק עוד יותר את התוכנית ונסגור את כל הפרטים הקטנים.
רשימות אלומיניום ודלתות- חוברת של מפרט חלונות ודלתות ובה יש שרטוט של כל חלון, מידות ואופן פתיחתו. בנוסף מידע טכני עבור כל חלון על מנת שאיש אלומניום יוכל לתת הצעת מחיר מדויקת.
תוכנית שיש- תוכנית שמאגדת ופורסת את המקומות בהם יש שיש בבית : במטבח , ארונות אמבטיה, במידוף או ריהוט אחר.
אני רואה חשיבות עליונה בהכנת תוכניות מסודרת ומתייחסת לעיצוב פנים כמו לאדריכלות. לא מספקת סקיצות או שרטוטים ידניים.
כל תכנון שלי זוכה לתוכנית מפורטת, חתך, חזית, פרט אם צריך ואפילו הדמיה. הכל על מנת שהמבצע יבין ללא מילים איך לבצע את העבודה כמו שצריך. ולמרות התכנון המפורט אני לא משאירה אותו לפרשנות של הקבלן. אני מגיעה בשלבים קריטיים לשטח ולפני כל תחילת עבודה לתת הוראות והנחיות לקבלן ולכל איש מקצוע שיגיע לשטח.
ובזמן שהקבלן מתחיל לעבוד על הבית זה הזמן לעבור לשלב השלישי הקליל והכיפי של השיפוץ- הסטיילינג.
3. סטיילינג והעמדה הגענו לשלב שבד"כ הלקוחות הכי מצפים לו! בזמן שהבית שלהם קורם עור וגידים הקבלן כבר מתקתק עניינים והנגר כבר מתחיל בעבודות נגרות נצא לסבביי רכישות של ריהוט עיקרי, ריהוט משני ופריטי סטיילינג ודקורציה.
עד אז כבר נדע בדיוק מה נרצה לרכוש, נכין רשימת ריהוט נדרשת לבית ואני תפקידי למצוא חנויות שיתאימו לנו בתקציב ובסגנון. נ.ב- חלק מהרכישות יעשו דרך האינטרנט.
ברגע שהקבלן יסיים את עבודתו, הנגר יתקין את הנגרות והריהוט יסופק לבית החדש אני אגיע לבית של הלקוחות לפגישת סיכום וקפה לתת הוראות תליה, הנחיות העמדת פרטי סטיילינג ואת הטאץ האישי שלי שחשוב על מנת לחבר את כל חלקי הפאזל לתמונה אחת שלמה ועל מנת שהלקוחות ירגישו שבעי רצון מהבית החדש והמהמם שלהם.
אז מתי נפגשים לקפה?
Comments