top of page

טיפים לשיפור תוכנית דירת קבלן

עודכן: 4 בנוב׳ 2023



רכשתם או שאתם מתכננים לרכוש דירת קבלן?

ריכזתי עבורכם טיפים חשובים בנושא של התכנון (לפני קבלת מפתח) שיכולים לחסוך לכם הרבה כסף ועוגמת נפש. בקיצור כדאי שתקראו את הפוסט הבא!


מי שקורה את הבלוג שלי ועוקב אחריי ברשתות החברתיות כבר יודע שאני תמיד ממליצה ואמליץ לרכוש דירה בשלב שבו התכנון על נייר וזה מפני שהכי קל והכי זול לבצע שינויים והתאמות כשהתכנון עדיין לא בוצע.

גם אם אתם לא מתכננים מהפך בדירה ואין לכם הרבה תקציב לעיצוב חשוב להשקיע בתשתיות כי הוא הבסיס להכל. עיצוב פנים והום סטיילינג ניתן לבצע גם בשלב מאוחר יותר (בכל זאת לפעמים יש לכם שנתיים ולפעמים שלוש להגיע לשלב הזה) אבל כל שינוי מבני שתעשו אחרי קבלת מפתח יצריך מכם חציבות מיותרות והשקעה כספית כפולה.



תכנון חכם שיחסוך שטח בחדרים

גם כשלקוחות שלי לא מתכוונים להוריד/להוסיף/ להזיז קירות אני עדיין מסתכלת איך אפשר לשפר את התוכנית. ניצול אופטימלי של חלל אכן דורש מקצועיות וניסיון אבל יש טיפ שאני אשמח לחלוק אתכם שיאפשר לכם בעצמכם לשפר את תכנון החדרים בשלב שבו אפשר לבצע שינויי דיירים.

מיקום חלונות אי אפשר לשנות בבניין מפני שהדבר משפיע על חזית הבניין אבל מיקום דלת כן. על מנת ליצור תחושת חלל אני אעדיף, לרוב, למקם את ארון הבגדים או מאחורי הדלת או על הקיר בו נמצאת הדלת.

אם הדלת נמצאת 20-40 ס"מ מהקיר אני אשתדל לקרב את הדלת יותר לקיר על מנת להרויח עוד מקום בשביל ארון. כמו בדוגמא שמוצגת לפניכם. 20 ס"מ לארון בגדים יוסיפו יותר שטח אחסון לארון וגם לתחושת חלל כשנכנסים לחדר. הערה חשובה- שימו לב למיקום מתג תאורה לחדר. וודאו שגם היא תזוז יחד עם הדלת אחרת לא תוכלו באמת למקם ארון רחב יותר. כנ"ל לגביי כל שינוי מבני שאתם מבצעים בדירה- תהיה לו השפעה על תכנון התשתיות.

דוגמא לשיפור תוכנית באמצעות הזזת דלת

תכנון מטבח שמתחשב בחלל המרכזי

למעצבת של חברת מטבחים יש שעתיים לתכנן את המטבח ולתת לכם הצעת מחיר. פחות מעניין אותה איך נראה החלל המרכזי שלכם, מה הסגנון של הבית, האם המטבח יתאים לשידת טלויזיה? האם המבנה שלו יאפשר מספיק מקום לשאר הפונקציות בסלון או בחלל עצמו?

יתכן והיא תציע לכם להוסיף קיר עבור מזווה או להגשים את חלומכם לאי אינסופי שמכיל המון מקומות אחסון ושטח עבודה אבל איך המטבח הזה יראה ביחס לסלון שלכם, שלרוב נמצא בחלל אחד? האם הצלחתם לגבש קונצפט/ויז'ן בראש לגביי כל החלל? מה יהיו הצבעים/החומרים? ולגביי המטבח- האם אתם באמת זקוקים לכ"כ הרבה מקומות אחסון?

כשאני מעצבת מטבח ללקוחות שלי לוקח לי רק שעתיים לשאול את כל השאלות, להציג את כל האפשרויות. גם את אלה שלא חשבו עליהן. יש להם זמן לחשוב, להתלבט, להתייעץ איתי שוב. אני מציגה להם לפחות 2 ולפעמים 3 אלטרנטיבות שמכילות/מאפשרות את כל הדרישות שלהם ומייצרת להם הדמיה שממחישה איך המטבח יראה יחד עם הסלון (ולא רק של המטבח).

תכנון מטבח הוא לא תהליך של שעתיים! במיוחד כשהחלל מאתגר או שיש דרישות מיוחדות שאפילו לא ידעתן להציג בפני מעצבת מטבחים.

אם אתם מגיעים למעצבת מטבחים בלי ליווי של מעצבת מטעמכם אני ממליצה לכם לעשות עבודת הכנה טובה יותר. תחשבו מה אתם מתכוונים לאחסן בכל החלל המרכזי- בסלון, מבואת כניסה, מטבח. תכינו רשימת ריהוט ומכשירי חשמל. תחשוב מה הרגלי אירוח, אכילה ובישול שלכם- האם אתם באמת צריכים מזווה או סתם It's nice to have? אולי המטבח שלכם יכול להכיל גם פונקציות נוספות (כגון ארון מעילים נסתר/ויטרינה למזכרות/ חלל לספרים/ דיסקים/ משחקי חברה ועוד) ואולי דווקא הפוך- ניתן לתכנן ארון יינות עם כוסות יין ושמפניה בקיר טלויזיה ובכך לפנות שטח מהמטבח.


מטבח שמכיל גם ארון מעילים (משמאל)

תשקיעו בתשתיות שלכם!

תעברו טוב על תוכנית חשמל חשמל ומים שאתם מקבלים מהקבלן. לרוב הלקוחות שאני מלווה בתהליך של שינויי דיירים מכירים את תוכנית בינוי(תוכנית מכר צבעונית עם ריהוט שראו לפני רכישות דירה) אבל אין להם מושג מה הם מקבלים מבחינת נקודות חשמל, מים ואינסטלציה. לרוב הם מגיעים אליי עם סט תוכניות ומשפט שחוזר על עצמו "הקבלן אמר שהסטנדרט בפרויקט שלנו גבוה". בפועל הם לא שמו לב או לא הבינו שאין תעלת קוברה בקיר של הטלויזיה כלומר כל הכבלים יהיו גלויים ולא שקועים בתוך הקיר), נקודות תאורה בתקרה מפוזרים בצורה אקראית -לא תמיד סמטריים או בקו אחד יחסית לחלל או יחסית אחד לשני וזה חבל כי אפשר להימנע מכל הטעויות האלה כבר בשלב של התכנון.


ריכזתי לכם כמה מקומות "בעייתים" שיש לשים עליהם את הדעת כשאתם מסתכלים בתוכנית חשמל:

  1. מיקום קיר טלויזיה וספה של הסלון לא חייב להיות במיקום שקבע הקבלן. תחשבו על זה שניה- האם כשאתם נכנסים לבית אתם מעדיפים לראות מולכם קיר טלויזיה או את הספה? אולי צד אחד מאפשר לראות את הנוף וזה השיקול שיהיה עבורכם לשים בו את הספה? האם אתם מעדיפים להעמיד את הספה על הקיר הארוך בשביל ליצור יותר מקומות ישיבה ואת הטלויזיה על הקיר הקצר יותר (שזאת הרבה פעמים העדפה שלי)?

  2. בחדרי ילדים אני ממליצה לתכנן חשמל לא לפי גיל הילד היום אלא עבור ילד בוגר מכיוון שהוא יזדקק ליותר נקודות חשמל. היכן תהיה המיטה שלהם באורך מלא, שולחן למחשב ארון וכו'.

  3. לרוב בפ.עבודה חסרות נקודות חשמל. אם יהיה לכם שם מחשב נייח הוא יצריך שקע למארז מחשב, שקע למסך, שקע לרמקולים, למדפסת, לנייד, למנורת שולחן ועוד. תחשבו מה יהיה מונח לכם על השולחן וגם שימו לב למיקום השקעים. אני ממליצה לתכנן לפחות שקע אחד מעל השולחן ולא מתחת- עבור כבר להטענת נייד.

  4. שימו לב לכמות נקודות תאורה בתקרה ולמיקום שלהן. האם הן ממורכזות בחלל? במידה ותכננתם ארון בגדים מקצה לקצה המרכוז של גוף תאורה צריך להיות מהקצה של הארון ולא מקיר לקיר.

  5. בתכנון תאורה חשוב לשים לב שבנוסף לתאורה כללית בתקרה חשוב שתהיה גם תאורת אוירה נעימה. תאורה אינטימית לצפיה בטלויזיה וגם תאורה ממוקדת ספציפית בקיר -למשל עבור קריאה או הארת תמונות/אומנות.

  6. לשים לב למיקום הדלקות (מתגים) בתוכנית חשמל- הרבה פעמים התכנון מסורבל ואפילו לא הגיוני. תנסו לדמיין אתכם יוצאים ונכנסים לחדר ומה יהיה המיקום הכי נח עבורכם להשתמש במתגים. תנסו לרכז מתגים במקום אחד אבל בסדר הגיוני שלא יצריך מכם ללחוץ על כל המתגים בשביל להדליק מנורה אחת.


תוכנית מים ואינסטלציה גם חשובה. חשוב להדוק אילו נקודות מים וברזים מספק הקבלן והאם תרצו לשדרג אותם. האם אתם מעדיפים ברז מהקיר או מהשיש? (ברז מהקיר יותר פרקטי לשימוש אך הוא דורש הכנה של אינטרפוץ בשלב של הבניה) מה הצרכים שלכם מבחינת הברזים במקלחונים ואמבטיות? האם אתם מעוניינים גם במזלף וגם בראש גשם? האם אתם רוצים שיציאות מים יהיו במקביל או בנפרד? מה היתרונות וחסרונות של כל אופציה? חשוב שתבינו את המשמעויות בשביל לעשות בחירות נכונות. זכרו שכל מה שאתם לא יודעים או לא מבינים באפשרותכם לפנות לספק/איש מקצוע ולקבל הסבר מקיף.



לסיכום,

השקעתם את מלוא כספכם בקניית דירה שתהיה הבית שלכם! על מנת שיהיה לכם נח ונעים ולא תתבאסו על תכנון שהוא לא מדויק עבורכם אני ממליצה מאוד להבין את התוכניות שקיבלתם מהקבלן. זכרו שתוכנית חשמל ומים מבוססת על תוכנית ריהוט ולכן רק כשתסגרו אותה סופית תוכלו להבין כמה נקודות חשמל חסרות בתוכנית של הקבלן. במידה ואתם לא מעונינים בליווי של מעצב/ת פנים שתתאים את התכנון הקיים לצרכים שלכם ניתן להגיע לשעת יעוץ עם אותה איש/ת מקצוע שתסביר לכם את התוכניות ואת האפשרויות לשיפור ואתם תוכלו לעבוד בעצמכם ישירות מול מעצבת שינויי דיירים של הקבלן.



לקבלת פרטים על מסלול ליווי מלא או יעוץ שעתי לחצו כאן:




מתלבטים? לא מבינים מה ההבדל בין המסלולים ?







362 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page