גם לכם יש חדר ילדים קטן שאתם לא יודעים איך לארגן ולסדר?
פונים אליי המון לקוחות עם בקשה לעצב חדר ילדים מושקע שיש בו:
מיטה (לפעמים אפילו שתיים)
ארון מפנק
שולחן לימודים נוח
מדפים לספרים/ כוורות למשחקים
וכמובן תמיד יש דרישה לכמה שיותר מקומות איחסון!
בנוסף לפונקציות הבסיסיות (שינה, למידה, אחסון) מתווסף גם הרצון ליצור פינת יצירה/משחק/קריאה וכל זאת בחדר ישראלי סטנדרטי שגודלו הממוצע 9.5 מ"ר!
הדבר הראשון שעולה בראשי כשאני מקבלת את כל הדרישות לחדר כזה זה שימוש בריהוט שאני קוראת לו "רובוטריקי" - שולחן שהופך למיטה עם שידות נשלפות וכו'... כלומר, ריהוט מתקפל הנפוץ מאוד בסין ונותן מענה לחללים ממש קטנים. פיתרון זה יכול להיות סופר מגניב, יצירתי וחכם, אך יחד עם זאת יקר מאוד ופחות מתאים לחדר ילדים - התעסקות בכל המנגנונים המתקפלים הנ"ל מסוכנת ופחות נוחה עבורם.
למתעניינים, אני ממליצה לקבל השראה לחללים קטנים אחרים ששם זה כן יכול לעבוד (דירת רווקים, חדרי עבודה וכו') - חפשו באינטרנט את המושג "Multifunctional furniture" או "Smart furniture solutions".
נחזור לחדר ילדים ולסיבה שלשמה התכנסנו לכאן-
קבלו ממני כמה טיפים פרקטיים לעיצוב חדרי ילדים קטנים/סטנדרטיים:
טיפ #1 - ארון בגדים שיחסוך לכם מקום
מתכננים ארון בגדים בחדר ילדים?
עומק של ארון סטנדרטי כזה נע בין 60-65 ס"מ (תלוי אם הוא בהזזה הוא פתיחה צירית) והסיבה היחידה לכך היא בגלל הרוחב של קולבים לתליה. כלומר אם תחליטו לוותר על תליה ולהסתפק בקיפול תוכלו לחסוך מקום בחדר (20 ס"מ!) וגם המדפים בארון יהיו הרבה יותר נוחים לשימוש. אגב אם יש צורך במעט תליה בארון צר, גם לזה יש פתרונות - אפשר ליצור וו תליה אנכי במקום אופקי או וו רגיל עם קולבים קטנים וכשהילדים יגדלו תחליפו לווים אנכיים או שתוסיפו עוד מדפים בחלל של התליה.
טיפ נוסף - הארון לא חייב להיות כולו סגור. אפשר להשאיר נישות פתוחות עבור ספרים/משחקים או להשתמש בדופן צידית של הארון על מנת להכניס בו טאץ עיצובי וליצור מקומות אחסון נוספים מלבד לבגדים.
טיפ #2 - ריהוט מתכוונן
שמעתם על ריהוט מתכוונן? איקאה אלופים בזה! הם מזמן חשבו על זה שחדרי ילדים משתנים כל 2-3 שנים והיום יש להם מיטות וגם שולחנות שגדלים עם הילד.
למה זה טוב? זה יחסוך לכם כסף והרבה מקום בחדר- במקום לקנות כל כמה שנים מיטה חדשה: מיטת מעבר ואז מיטת ילד(באורך 190-210 ס"מ), אתם יכולים לקנות מיטה מאיקאה שמתכוונת ל-3 מידות. ילד לא צריך מיטה באורך 200 ס"מ הוא יכול להינות ממיטה באורך 170 ס"מ לפחות עד שיגיע לתיכון ובכך ליצור חדר יותר מרווח.
טיפ #3 - LESS IS MORE
אומנם מדובר בטיפ שבפועל לא יוסיף לכם שטח לחדר אבל בהרגשה לגמרי כן - להימנע מעומס יתר!
בעיקר בחדרים קטנים. הנה מספר כללים שכדאי לזכור:
אם בחרתם לעצב את החדר בקונספט מסוים, כמו למשל חיות, זה לא אומר שכל פריט בחדר חייב להיות בצורה של חיה/גיבור על/חד קרן וכו'. ראו הרחבה על הנושא בפוסט שכתבתי "יצירת קונספט לחדרי ילדים"
אם בחרתם בטפאט צבעוני אל תתלו עליו בנוסף תמונות/מדפים.
לא על כל קיר חייב להיות משהו (לבן זה גם צבע).
השתדלו לא לצבוע את החדר בצבעים עזים- תזכרו שצבעים כהים מקטינים את תחושת החלל.
ממליצה ללכת על ריהוט בהיר וניטרלי שיוכל ללוות את הילד שנים רבות ואולי אפילו לעבור לאחים שלו. צבעוניות יכולה לבוא לידי ביטוי באקססוריז שאותם יהיה ניתן להחליף בקלות.
טיפ #4 - ריהוט בהתאמה אישית
אם אתם באמת רוצים להשקיע בחדר שמכיל כמה שיותר פונקציות, תוכלו לתכנן ארונות ממש עד התקרה, דבר שיכול להוסיף הרבה מקומות איחסון, כמוכן ניתן לתכנן רהיט שמשלב מס' פונקציות כמו שולחן או מיטה בתוך ארון, ארון שמכיל גם מדפים פתוחים/כוורת ועוד הרבה רעיונות אחרים. ריהוט בהתאמה אישית יעלה יותר מריהוט קנוי אבל בתמורה תקבלו ריהוט במידות מושלמות לחדר ובצבעים וסגנון שחלמתם עליהם.
טיפ 5# - נצלו את גובה החדר
אין מספיק מקום על הריצפה? רוצים לפנות שטח ריצפה למשחקי ילדים? תכננו לגובה!
עמדת עבודה/ יצירה/ פינת משחק/ארון ועוד ניתן ליצור מתחת למיטה. חפיפה של כמה פונקציות תפנה לכם מקום בחדר. נצלו את החלל של החדר בחוכמה ותזכרו שבטיחות קודמת לכל! וודאו שהגישה והמעברים תקניים, שהריהוט מעוגן לקיר כמו שצריך ושיש מעקות לפי הצורך.
לסיכום, ואולי הטיפ הכי חשוב - קביעת סדר עדיפויות
חדרים סטנדרטיים בדירות קבלן קטנים יחסית ולכן מצריכים פתרונות איחסון יצירתיים.
על מנת ליצור תחושת חלל ומרחב בחדר ניתן: להצר את הארון, לרכוש מיטה מתכווננת וריהוט שמאפשר איחסון בתוכו, מומלץ לנצל את הגובה של החדר ולא להעמיס על העיצוב בצבעים ובפריטים - דבר שיגרום לחדר להיראות עוד יותר קטן. כמובן שאם יש אפשרות לתכנן ריהוט בהתאמה אישי, הדבר יכול לתרום לניצול החדר בצורה מקסמלית.
ובכל מקרה תהיו ריאליים - בעולם אידאלי ברור שיהיה נחמד שבחדר של הילד יהיו כל הפונקציות עליהן חלמתם, אבל האם כולן באמת הכרחיות? האם הילדים שלכם באמת משתמשים בפינת קריאה/ציור או שהם אוהבים לצייר על האי במטבח? האם ארון הבגדים שלהם חייב להיות שם או שהוא יכול להיות נגיד בח. עבודה ובחדר תהיה רק ארונית עם בגדים לשבוע הקרוב. האם כל המשחקים של הילד חייבים להיות בחדר שלו או שאולי תוכלו למצוא עוד פינות בבית שיהיה ניתן להשמיש אותן לצרכים שלו? תדייקו את הדרישות שלכם! ובכך תוכלו לפנות עוד מקום בחדר :)
אהבתם את הפוסט? נהנתם מהטיפים? תכתבו לי!
לפרטים על חבילת עיצוב חדר ילדים אונליין
Comentários